- Nauja
Kumpio viryklė - tai specialus virtuvės prietaisas, skirtas įvairiems kumpiams, maltiniams ir kitiems mėsos gaminiams virti garuose. Jis yra paprastas naudoti ir paprastos konstrukcijos. Jį sudaro pagrindinis indas, slėginė plokštė ir dangtis su spyruokle. Vienu metu galima paruošti iki 1,5 kg mėsos gaminių. Puodo šone yra plyšys su skylute tiesioginiam mėsos įkrovos temperatūros matavimui. Tai atliekama naudojant tvirtai pagamintą nerūdijančiojo plieno termometrą, idealiai tinkantį įvairių rūšių mėsai kepti. Speciali gradacija tiksliai nurodo idealią paukštienos, kiaulienos, veršienos, ėrienos ir jautienos kepimo temperatūrą. Temperatūros diapazonas nuo 0 °C iki +120 °C.
Į rinkinį taip pat įeina 17x32 cm dydžio folijos maišeliai, 10 pakuočių. Naudojant maišelius palengvinamas mėsos įdėjimas į indą ir gatavo mėsos gaminio išėmimas. Gaminys pagamintas tik iš PE ir yra patvirtintas naudoti sąlyčiui su maistu. Plėvelės storis 0,04 mm.
Kumpio gaminimo aparato matmenys:
Talpa: 1,5 l
Bendras aukštis: 19,5 cm
Vamzdžio aukštis: 17 cm
Skersmuo: 11,5 cm
Maišelio matmenys:
Gaminio plotis: 17 cm
Gaminio aukštis: 17 cm: (10 vnt.): 17 cm
Kaip ruošti mėsą kumpio keptuvėje.
-Pasirinktą mėsos gabalą marinuokite išvakarėse, kad jis spėtų įsigerti prieskonių aromatų.
-Įdėkite marinuotą mėsą į specialų folijos maišelį ir įdėkite į pagrindinį indą.
-Uždėkite spyruoklinį dangtį ir taip uždarykite kumpio virimo indą su mėsa.
-Įdėkite kumpio virimo indą į puodą ir pripilkite vandens iki 3/4 prietaiso aukščio.
-Pradėkite kaitinti vandenį ir virkite kumpį garuose pagal pasirinktą receptą. Paprastai kumpį reikia virti 2-3 valandas maždaug 75-80 °C temperatūros vandenyje, kad mėsos temperatūra kumpio viryklėje pakiltų iki maždaug 72 °C. Ji tikrai neturėtų viršyti 80-90 °C.
-Temperatūrą kontroliuojame išoriniu termometru. Tačiau neleidžiame vandeniui užvirti. Kumpelis turi būti garuojantis, o ne verdantis.
-Kai kumpis baigia garuotis, atvėsinkite kumpio virimo indą užpildami ant jo šalto vandens. Palikite atvėsti, įdėkite į šaldytuvą ir tik po 24 valandų, kai mėsa įgaus tvirtą konsistenciją, išimkite maišelį su paruoštu kumpiu.